בוא נודה על האמת, מרבית מהעוסקים בשיווק דיגיטלי בעזרת תכנים כותבים פוסטים ומאמרים. בדיוק כפי שאני עושה עכשיו. מבחינתנו זו ברירת המחדל. יש לנו בלוג, דפי נחיתה, או אפילו מגזין דיגיטלי, ומה אנחנו עושים בדרך כלל? כותבים. מבחינה זו תוכן דיגיטלי אינו שונה במהותו מתוכן מודפס, אם כי כמובן ישנם עניינים שחייבים להתייחס אליהם כאשר כותבים לדיגיטל ולא לפרינט.

שאלות על תוכן דיגיטלי

 

אבל ישנם תכנים שמנצלים את יכולות הדיגיטל, ומאפשרים הפצת תכנים בדרכים יצירתיות. כך, למשל, הצגת מידע כשכבת תוכן במפה דיגיטלית נותנת למילה הכתובה מימד חדש, אינטראקטיבי, מהנה ומועיל. גם חידונים וסקרים מאפשרים מימד חדש של אינטראקטיביות שלא קיים בפרינט: הצגת שאלות דינמית, הצגת סרטונים כחלק מהשאלות ומדידה אוטומטית של התוצאות והפניה לתשובות. אז מה הסיבה לכך שאנו עדיין בעיקר כותבים מאמרים רגילים בהתאמה למרחב הדיגיטלי ולא מנצלים את יכולות הדיגיטל עד תום?

ישנן מספר סיבות לכך שתכנים החורגים מכתיבה רגילה לא נכנסים למיינסטרים שלנו: ראשית, יצירת תוכן שאינו שגרתי דורשת יכולות שלא תמיד נמצאות בארסנל שלנו. ליצירת תוכן שאינו כתוב נדרשים גם רעיונאות ויצירתיות ולעיתים אף השקעה טכנולוגית באינטגרציה לפלטפרומת התוכן.

האבולוציה

הסיבה היותר מעניינת לתפיסת התוכן המאמרית, היא הקבעון המחשבתי שנוצר עקב הדינמיקה של התפתחות התוכן הדיגיטלי. מקורות העשייה הדיגיטלית הגיחה לעולם מהעיסוק בקידום אתרים (SEO). בעולם זה, המילה הכתובה היא השולטת ובגללה הייתה הצפה של הווב בדפי נחיתה ופוסטים שכל מטרתם היא קידום במנועי חיפוש. שנים רבות, שם המשחק היה כתיבה "בקילו", לפי כמות, העיקר להתאנדקס בגוגל. כתוצאה, איכות התכנים נדחקה לתחתית סולם העדיפות. אולם, שינויים אלגוריתמיים של גוגל, שעיקרם מעקב אחר האינטראקציה בין התכנים להתנהגות צרכני התוכן, החזירו את איכות התכנים הדיגיטליים לראש סולם החשיבות. כלומר, תכנים שלא זוכים להצלחה במחינת זמן שהייה, אחוזי נטישה ושיתופים ברשתות חברתיות, לא ייתפסו כאיכותיים ולכן, בניגוד לעבר, גם לא יתאנדקסו במנועי החיפוש למשך זמן רב או בכלל.

טראומת הפוסט-פוסט

עכשיו כשאנשי התוכן כבר השתכנעו שיש צורך להשקיע באיכות התכנים הם צפויים להיתקל באתגר סבוך לא פחות – צרכני התוכן כמעט והפסיקו לקרוא, במיוחד צעירי דור הY . כלומר הם עדיין קוראים פה ושם, אבל הרבה פחות. על כן, החיבור עם התוכן חייב להיות מהיר, ויזואלי וישיר. גם ברשתות החברתיות אנחנו רואים שפוסטים ויזואליים ותכני וידאו מצליחים יותר. במידה והמסר שלנו קצת מורכב יתכן וכתיבה מבריקה כבר לא תספיק ועלינו למצוא תכנים מזן אחר.

לאחרונה, יצא לנו לפתוח את עיניהם של מספרלקוחות ולעסוק בפרויקטי תוכן שחורגים מהמילה הכתובה ושהניבו תוצאות פנטסטיות. להלן מספר דוגמאות:

מדד החופים של קורונה
מפה אינטראקטיבית המשלבת בין ערכי המותג לבין פלטפורמת תוכן שימושית וקהילתית.
המרכז האקדמי שלם. השגת engagement דרך פעילות אינטראקטיבית
המרכז האקדמי שלם. השגת engagement דרך פעילות אינטראקטיבית
קומיקס דיגיטלי
שיחות המתנהלות לכאורה בין מנהלי IT לבין אנשי סיסטמס
survey
שיתופיות והדבקה דרך תכנים הומוריסטים

אינפוגרפיקה - המטרוניתא